Projecten  

 

 

 

  Crassus werkt al enige jaren aan innovaties op het gebied van groene grondstoffen. Daarbij wordt samengewerkt met o.a. Algae Food & Fuel en Multi Purpose Industries.  
   

"Out of the box denken, de intermenselijke benadering en de wil tot samenwerking heeft bij ons een pre."

Lees meer


 


 

 

Groene Grondstoffen

Limburg

Innovatief project waarin BioEthanol, Biogas en Algenkweek processen aan elkaar worden gekoppeld.

Zeeland

Innovatief project waarin thermische omzetting van biomassa moet gaan leiden tot grondstoffen voor de kunstmestindustrie en de chemische industrie.

Omschrijving

Groene grondstoffen kunnen een interessant alternatief vormen voor petrochemische grondstoffen, met name voor hoogwaardige non-food toepassingen, bijvoorbeeld als (bouw)materialen of in consumentenproducten. Nederland is bij uitstek een producent van groene grondstoffen. Dit zijn niet alleen de producten uit de landbouw, maar ook bijproducten uit natuurbeheer en de voedingsmiddelenindustrie. De potentiŽle afnemers van groene grondstoffen maken echter nog niet optimaal gebruik van deze grondstofstroom. Voor een bedrijf kunnen er verschillende redenen zijn om over te gaan op het gebruik van groene grondstoffen. Soms kan een groene grondstof stoffen vervangen die schadelijk zijn voor het milieu of de gezondheid. In andere gevallen beschikt een groene grondstof over functionele eigenschappen die een synthetische stof niet heeft. Soms is een groene grondstof eenvoudig goedkoper. Drie belangrijke redenen staan een bredere toepassing van groene grondstoffen tot nu toe in de weg: ten eerste kennen leveranciers en potentiŽle afnemers van groene grondstoffen elkaar vaak helemaal niet, ten tweede weten fabrikanten vaak niet wat voor mogelijkheden groene grondstoffen voor hun producten kunnen hebben en ten derde is in een groot aantal gevallen de technologie voor toepassing nog niet ver genoeg ontwikkeld.

Productie van groene grondstoffen

1. Duurzame productie en ontwikkeling van biomassa (zowel in Nederland als in het buitenland)

2. Realisatie van de biomassa importketen:

3. Coproductie van chemicaliŽn (C1-C6), transportbrandstoffen, elektriciteit en warmte via:

4. Productie van SNG (substitute natural gas) voor aardgasinfrastructuur

5. Innovatief gebruik van groene grondstoffen voor non-food/non-energy toepassingen en verduurzaming van bestaande chemische producten en processen.

 


 

 

 

Support

Crassus
Jasperskamp 24
7418GE Deventer
Netherlands
E: info@crassus.nl
T: +31 (0)6 39 333 236


 
Copyright © Crassus Advice4You
Designed by MasterTemplates

Deze website gebruikt Google Analytics

Home | Over ons | Partners | Producten | Projecten | Nieuws | Contact